tirsdag 26. april 2011

Nytt fôr






Vi har byttet til Markus-Mühle Naturfôr på våre hunder. Dette fôret inneholder alle de næringsstoffene som hunder er vant til å spise fra naturens side, og inneholder bare naturlige ingredienser som kaldpresses ved maks 50 grader Celsius. Ved at foret ikke produseres ved høy temperatur og trykk unngår man en denaturering av proteiner, og næringstoffene vil derfor bevares i sin naturlige form.

Våre erfaringer så langt.
Vi startet med fôret før påske og ved førsteintrykk virket foret tiltalende både i utseende og lukt. Vi blandet Markus-Mühle med vårt gamle fôr og tilsatte vann på vanlig måte. Det første vi la merke til var at Markus-Mühle ikke este opp og fløt til overflaten slik det andre foret gjorde men ble liggende på bunnen hvor det sakte løste seg opp.

Smakstesten gikk også bra.Hundene spiste foret med god appetitt og glede. Vet ikke helt om dette kan brukes som kvalitetstest på foret da våre Bretoner gjerne kaster seg over matavfallsboksen med akkurat samme entusiasme. En Breton er ingen matfornekter.
Likte derimot måten foret løste seg opp på, man unngår dermed at foret sveller i magen.

Merket også økt tørste og hos hundene etter at vi startet med foret. Dette har nok sammenheng med forets tetthet, Markus-Mühle inneholder bare 11 % fuktighet og derfor vil gi større vannbehov. Av samme grunn kan vi gi lavere mengde fôr men oppnå samme næringsopptak som vårt gamle fôr.


Vi har brukt dette foret i for kort tid til at vi kan si noe om effekt på pels og klør men konklusjonen så langt er at vi er meget godt fornøyd med Markus-Mühle Natufor.
Mer om foret kan leses her og her. Bildet nedenfor viser en ivrig Irsk Setter som tilbys en smaksprøve.

3 kommentarer:

Schnauzerdesign.no sa...

Veldig bra:)

Monica sa...

Hei.
Spennende med nytt for.

Gratulerer med så masse premier i vinter og lykke til med kommende kullet. Blir kjempe spennende og lovende.

Hilsen Monica

Heidi og Kurt sa...

Takker så mye:-)) Ja ho blei parret i dag, er akkurat kommet hjem, er ganske trøtt etter en brukbar kjøretur:-))Ja tror det kan bli en meget spennende kombinasjon:-))