mandag 11. juli 2011

Valper

Bessies valper ble født natt til fredag. Det ble som veterinæren så på røntgenbildene, seks valper. Fem tisper og en liten gutt.




Vi målte temperaturen på henne om formiddagen temperaturen hadde da falt nesten en grad. Bessie begynte å vise tegn på å være i fødselens første stadie. Utover dagen begynte hun å grave mye både i valpekassen og ute i hagen, men i en sådan stund er det fullt tillatt å nesten grave opp mors rosebusker.


Senere på kvelden roet hun seg igjen og slappet mere av . Da klokken var blitt over to på natten og ingenting var skjedd bestemte vi oss for å sove litt slik at vi var våken og opplagt til fødselen. Tanken var vel ikke ferdigtenkt før vannet gikk, og deretter gikk det fort. Første valpen kom like etterpå og etter to og en halv time var alle seks født.

Bessie ble skremt når den første valpen kom og hoppet ut av valpekassen. Vi bar da valpen bort til henne slik at hun fikk slikke den. Hun roet seg da og ble villig med tilbake i valpekassen hvor hun vasket den lille tispen helt ren. De andre valpene ble født helt greit og Bessie ordnet det meste selv med lite inngripelse fra oss. Det er helt utrolig å se hvordan instinktene tar over og hvordan hun automatisk visste hva hva hun skulle gjøre.


Alle valpene var aktive ved fødselen og tok pattene med lite granne hjelp. Og på pattene har de vært siden, de trives og vokser med gode runde mager. Bessie har et godt morsinstinkt og passer godt på sine små.

Ingen kommentarer: